Text argumentativ despre destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată

De multe ori te-ai întrebat care este destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată?

Echipa Liceunet te învață cum să scrii o rezolvare de nota 10 a cerinței de la Bacalaureat de a redacta un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată. Această cerință se întâlnește printre modelele pentru subiectul II, publicate în 01.01.2015, pentru profilul umanist.

Profesorii noștri au structurat textul argumentativ despre destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată conform cerințelor de la BAC, iar limbajul folosit este unul simplu și însoțit de exemple, tocmai pentru a te ajuta să obții un puctaj maxim.

Fragment din text

Cărțile tipărite reprezintă principala sursă de cultură și civilizație a omenirii. Încă din cele mai vechi timpuri, odată ce oamenii au învățat cum să reprezinte grafic cuvintele, cărțile au devenit obiecte de neprețuit. Cum ar fi reușit creștinismul să pătrundă și să devină accesibil atâtor oameni dacă nu ar fi existat tiparul și, implicit, cărțile? Cum am fi reușit noi să ne bucurăm de călătorii, aventuri și fel de fel de personaje pestrițe chiar din confortul propriului fotoliu dacă nu se inventau cărțile?

În primul rând, consider că o carte digitală, site-urile cu informații de pe internet și restul variantelor de informare digitalizată nu vor avea niciodată farmecul cărților clasice. Există o anumită stare pe care răsfoirea unei cărți ți-o induce. Mirosul unei cărți noi sau paginile îngălbenite ale unei cărți vechi de zeci de ani – toate a... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre destinul cărții tipărite într-o societate digitalizată

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 31.03.2015
    Este un text bine delimitat pe secvente in care se pot recunoaste ipoteza, ergumentarea si concluzia. Exemplele sunt elocvente.
  • 27.06.2016
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    nu ii lipseste nimic, e foarte bun, are de toate