Text argumentativ despre destin

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre destin

Acest text argumentativ abordează ideea de destin și o argumentează din mai multe puncte de vedere, așa că îți va fi de mare folos dacă vei avea de conceput un asemenea eseu. În plus, exemplu nostru de text argumentativ despre destin respectă structura unui text argumentativ și conține o ipoteză, o argumentare și o încheiere. Prin urmare, citește acest exemplu și găsește ajutor pentru redactarea propriului tău eseu, dar și pentru rezolvarea subiectului II de la Bacalaureatul la română.

Fragment din text

Text argumentativ despre destin

Ipoteza

Destin înseamnă viață
Despre destin s-a tot vorbit de-a lungul timpului, problema lui fiind abordată din toate punctele de vedere, de către oameni de știință sau de filozofi, care au încercat să explice într-un mod cât mai pertinent ce este destinul și ce anume ne guverenează destinul. Indiferent cum îl numim, destin, ursită, soartă, fatalitate, karma sau moira, destinul reprezintă practic modul în care decurge viața noastră în fiecare moment, în fiecare clipă. El se referă în mod special la acțiunile, comportamentele, alegerile noastre, dar cum acestea sunt determinate de emoții și de gânduri, este mult prea greu de găsit uneori explicații logice pentru ceea ce ni se întâmplă.

Un vechi proverb italian spune simplu: „Destinul e cum și-l face omul”. Dar dincolo de simplitatea acestor cuvinte, se înalță chinuitoare întrebări despre ceea ce suntem, de unde venim, cine ne hotărăște soarta și de ce nouă ni se întâmplă ceva, iar altora altceva.

Argumentarea

Consider că destinul este greu de definit și că, de fapt, ceea ce este mai important este modul în care ne înțelegem destinul. În primul rând, unii oamenii consideră că destinul nu poate fi schimbat, pentru că este stabilit de o forță exterioară superioară (cel mai adesea, Divinitatea), și că tot ceea ce ni se întâmplă în viață este stabilit de această forță înainte de a ne trimite pe Pământ, ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre destin

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.