Text argumentativ despre cultivarea libertății de a alege încă din copilărie

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre cultivarea libertății de a alege încă din copilărie

Cerința B a Subiectului I din cadrul Simulării examenului de Bacalaureat 2018 pentru elevii din clasa a XI-a indiferent dacă urmează profilul real sau cel uman presupune realizarea unui text de minimum 150 de cuvinte în care se va argumenta dacă libertatea de a alege trebuie să fie cultivată sau nu încă din copilărie, raportându-ne atât la informațiile din fragmentul extras din textul Din amintirile mele despre tata de Ecaterina Logadi, cât și la experiența culturală/personală.

Citește cu încredere rezolvarea cerinței B conform baremului emis de Ministerul Educației și foloște textul argumentativ scris de profesorii noștri pentru o mai bună pregătire a examenului care urmează.

Fragment din text

Scriitorul George Bernard Shaw a declarat că „libertatea înseamnă răspundere, de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea”. Legătura puternică dintre libertate și responsabilitate a fost menționată atât de el, cât și de către alți intelectuali și experți în diferite domenii. Această legătură este imposibil de negat, întrucât ea presupune un echilibru natural care nu poate fi modificat.

În primul rând, libertatea de a alege trebuie să fie cultivată încă din copilărie, dar trebuie exercitată din plin abia mai târziu. Este bine să-i pregătim pe cei mici pentru alegerile grele care vor urma, învățându-i cum să facă alegeri ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre cultivarea libertății de a alege încă din copilărie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.