Text argumentativ despre copilărie

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre copilărie

Dacă ai primit cerința de a scrie un text argumentativ despre copilărie, acesta este materialul pe care îl poți folosi ca sursă de inspirație. Eseul reprezintă un exemplu de text argumentativ despre copilărie, pornind de la afirmația unui mare scriitor român și îți poate folosi drept model pentru elaborarea propriei tale lucrări.

Lucrarea a fost concepută de profesori specializați și este atent redactată, respectând structura unui text argumentativ și devenind așadar un material de nota 10. În plus, acest text argumentativ despre copilărie constituie și un model de rezolvare corectă a cerinței întâlnite la subiectul II al examenului de Bacalaureat la limba și literatura română, așa că odată ce l-ai citit nu vei mai întâmpina probleme. Acum ești gata pentru examen!

Fragment din text

Text argumentativ despre copilărie

Încheierea

În concluzie, anii trec mai repede decât ne dorim și parcă prea repede ne trezim bătrâni. Constatăm nu cu o oarecare tristețe că, de fapt, bătrânețea este mult mai mult exterioară decât interioară. Îmbătrânim trupește, dar spiritul și sufletul rămân undeva în urmă, ancorate în anii care au fost, făcându-ne să continuăm să ne jucăm, să sperăm, să ne facem vise, să iubim, și să avem trăirile noastre speciale, la fel ca la vârsta copilăriei.

„Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din intuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare”, spunea cândva Eugen Ionescu. Totuși, rămân convins de faptul că trăim într-un timp universal, în care cei mici își doresc să ajungă mari, iar cei mari își doresc să fie iar copii, uitând ceea ce este de fapt esențial, și anume să trăiască clipa... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre copilărie

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 15.02.2016
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Este exelent realizat,m-a ajutat mult