Text argumentativ despre călătorie

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Text argumentativ despre călătorie

Exemplul pe care ți-l punem la dispoziție este un text argumentativ despre călătorie redactat de profesori cu experiență. Citind acest model îți vei face o idee despre cum trebuie redactat un text de tip argumentativ și vei putea găsi inspirație pentru a scrie propriul tău text despre călătorii. În plus, în felul acesta vei știi și cum trebuie să rezolvi cerința de la subiectul II al Bac-ului la română, astfel încât profesorul corector să-ți acorde punctajul maxim.

Fragment din text

Text argumentativ despre călătorie

Ipoteza

„Cum ți-a fost vara?” E întrebarea pe care mi-o pun la sfârșitul celor trei luni de zile lungi, generoase și ofertante. „A fost minunată, plină de emoții, oameni noi și diferiți, de provocări și gânduri îndreptate spre un nou drum, o vară colorată, străbătută de nori și raze neiertătoare, de creste înalte și de dorul mării”. Cele mai recente studii realizate de oamenii de știință cu privire la calitatea vieții subliniază efectele benefice ale călătoriilor și, implicit, ale investițiilor făcute în amintiri. Nu am călătorit tot timpul, dar în ultimii doi ani am ales să mă construiesc interior într-un alt mod – cunoscându-mi țara și străbătând-o de la un capăt la altul, uneori într-un singur week-end.

Argumentarea

De ce îmi place să călătoresc? Totul începe cu emoțiile pe care mi le dau ideea plecării, alegerea destinației și planificarea care, uneori, poate fi anevoioasă. Experiența unei călătorii începe cu mult înainte de ziua plecării. Gândurile benefice și constructive îmi inundă fiecare celulă cu bucurie copilărească, curiozitate și nerăbdare. Un călător e mai organizat în timpul vacanței decât într-o zi normală de lucru: fiecare minut e programat, nu trebuie scăpat nimic din vedere, iar zona vizitată trebuie exploatată la maximum. Retina înregistrează, memoria imprimă locuri, fețe, vorbe, case și frânturi de ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Text argumentativ despre călătorie

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 02.04.2015
    Este un text plin de idei bune, care te inspira si te fac sa indragesti calatoriile orice destinatie ti-ai alege. Respecta structura textului argumentativ.
  • 03.06.2015
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    ........................