Structuri teritoriale și dinamica populației

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 10
  • Geografie
  • 10
  • 6
  • 1197
  • PDF

Referat: Structuri teritoriale și dinamica populației

În cadul acestui referat despre structurile teritoriale vei găsi mai multe informații despre tipurile de habitat - urban și rural, formele de aglomerare urbană, clasificarea satelor în funcție de anumiți factori (locuitori, formă, structură, funcție economică), clasificarea orașelor în funcție de următoarele elemente (după vechime, după funcția economică, după marimea demografică, după poziția geografică, rangul ocupat sau după formă și structură). De asemenea, citind referatul vei înțelege mai bine ce este urbanizarea, explozia urbană sau dinamica urbană.

Citește acum referatul nostru despre structuri teritoarele și dinamica populației pentru fi mai bine pregătit pentru testările școlare sau examnul de Bacalaureat la Geografie.

Fragment din text

Structuri teritoriale și dinamica populației

Așezările omenești reprezintă habitatul uman, adică un anumit teritoriu în care trăiesc și își desfășoară activitatea o anumită comunitate, care poate fi rurală și urbană.
În funcție de adaptarea activă a omului la condițiile de mediu se disting următoarele regiuni:
- regiuni geografice populate intens, cu o activitate umană productivă și de schimb se numește oicumenă.
- regiunile subpolare (nordul Siberiei și Americii de Nord), părți din Sahara, Arabia Saudită, Iordania, Deșertul Gobi, Namibiei, Australiei, Atacama, regiunile de stepă și montane cu o activitate economică productivă sau de schimb limitată, cu populație parțial și temporar sedentară, formează...

Habitatul uman este format din grupări de locuințe și oameni care-și desfășoară activitatea pe un anumit teritoriu. Habitatul uman reprezintă totalitatea comunităților omenești (sate și orașe), indiferent de poziție, mărime și funcțiile pe care le îndeplinesc.
Componentele habitatului rural:
• vatra (intravilanul): reprezintă spațiul destinat locuințelor... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Structuri teritoriale și dinamica populației

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.