Statele Uniunii Europene - Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 2
  • 465
  • PDF

Statele Uniunii Europene - Referat

Uniunea Europeană este unul din subiectele de actualitate cotidiană, dar cu toate acestea cunoaștem destul de puține lucruri despre modul de organizare, populație, activități economice sau nucleul inițial al Uniunii Europene.
În acest referat sunt prezentate câteva caracteristici generale importante legate de Uniunea Europeană și de statele sale membre. Dacă o să citești acest referat, o să poți să înțelegi mult mai bine cum poziția geografică, întinderea și unele aspecte ale cadrului natural și ale celui antropic conturează diversitatea spațiului european, dar poate crea și unele decalaje pe plan economic între statele componente.
Accesează ”Statele Uniunii Europene - Referat” și o să-ți fie mai ușor să te pregătești pentru ora de geografie.

Fragment din text

Uniunea Europeană este un organism cu un puternic caracter economic, dar și politic. Ea este alcătuită dintr-un ansamblu de țări caracterizat printr-o mare diversitate, deoarece fiecare are o istorie și caracteristici geografice unice.

Poziția geografică este determinată de poziția matematică a statelor membre (adică cea descrisă prin intermediul coordonatelor geografice) și de amplasarea lor față de celelalte țări ale Uniunii Europene sau de alte elemente geografice de reper (Oceanul Atlantic, mări, râuri, forme de relief etc.). Astfel, putem distinge două mari categorii:
• țări care au fondat Uniunea Europeană și care alcătuiesc nucleul inițial;
• țări care s-au alăturat de curând acesteia și care se găsesc, astfel, la periferia sa.

În ceea ce privește întinderea lor, statele componente au în general suprafețe mici, de sub 100.000 km2. Cele mai extinse sunt Franța și Spania, iar printre cele cu dimensiunea cea mai redusă se numără Cipru și Malta... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Statele Uniunii Europene - Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.