Spania - Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 3
  • 540
  • PDF

Spania - Referat

În acest referat, sunt prezentate caracteristicile generale ale Spaniei. Poți găsi informații utile și interesante despre așezarea și vecinii Spaniei și despre cadrul natural (relief, climă, hidrografie, vegetație) și cel antropic (economia, așezări urbane importante, forma de guvernământ a Spaniei).
Dacă ți se solicită să faci propriul referat despre Spania, te vei descurca mult mai bine la ora de geografie, consultând materialul ”Spania - Referat” . În plus, te va ajuta și la rezolvarea subiectelor I și III de la examenul de Bacalaureat.

Fragment din text

Spania – caracteristici generale

AȘEZARE
Spania este situată în extremitatea vestică a Europei de Sud și ocupă cea mai mare parte a Peninsulei Iberice. Spania are ieșire spre Marea Mediteraneană, la sud și la est, și spre Oceanul Atlantic, la vest.

VECINI
N – Franța, Andora
E – Marea Baleară
S – Marea Mediterană (Aici se întâlnește și strâmtoarea Gibraltar, care face legătura dintre Marea Mediterană și Oceanul Atlantic și separă Spania de Maroc și, implicit, Europa de restul continentului)
V – Oceanul Atlantic

RELIEF
Relieful Spaniei este dominat de podișuri întinse, care alternează cu unitățile montane. Spre litoral, acestea sunt înconjurate de o zonă de câmpie. Principalele forme de relief sunt:... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Spania - Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.