Simulare Istorie 2015, subiectul I, clasa a XI-a

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 11
  • Istorie
  • 10
  • 4
  • 910
  • PDF

Simulare Istorie 2015, subiectul I, clasa a XI-a

Pentru ca tu să ai parte de o pregătire foarte bună, care să te ajute să înțelegi mai bine anumite noțiuni de Istorie în vederea obținerii unei note maxime la Bacalaureatul pentru această materie, liceunet îți oferă subiecte rezolvate complet și corect, conform baremului.
Această lucrare reprezintă o rezolvare de nota 10 a cerințelor de la simularea examenului de Bacalaureat la disciplina Istorie, regăsite în subiectul I al simulării pentru clasa a XI-a, din anul 2015. Citește această lucrare și vei găsi informațiile și formulările ideale care te vor ajuta să te pregătești pentru clasa a XII-a și Bacalaureat!

Cuprins

1. Numiţi formațiunea politică precizată în sursa A.
2. Precizaţi, din sursa B, o informație referitoare la contribuția României în cadrul „complexului economic internațional“.
3. Menționaţi din sursa A, respectiv din sursa B, câte un conducător politic din România.
4. Scrieţi, pe foaia de examen, litera corespunzătoare sursei care susţine că planificarea economică propusă de sovietici este respinsă de români.
5. Scrieţi o relație cauză-efect stabilită între două informații selectate din sursa A, precizând rolul fiecăreia dintre aceste informaţii (cauză, respectiv efect). 7 puncte
6. Prezentaţi alte două fapte istorice referitoare la economia rurală din România postbelică, în afara celor din sursele date.
7. Menţionaţi o caracteristică a unui statut profesional din lumea postbelică.

Simulare Istorie 2015, subiectul I, clasa a XI-a

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 08.10.2015
    De folos, Complet si corect.