Sesiunea specială Istorie 2015, subiectul II

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 731
  • PDF

Sesiunea specială Istorie 2015, subiectul II

Ești unul dintre elevii care a susținut sesiunea specială a Bacalaureatul de Istorie anul acesta? Ești curios dacă ai răspuns corect la toate cerințele? Cu liceunet, ai șansa de a-ți verifica răspunsurile la toate cele trei subiecte! În acest document, profesorii noștri ți-au pregătit rezolvarea subiectului II din cadrul sesiunii speciale ale Bacalaureatul de Istorie din anul 2015. Dacă dorești să te verifici, sau să vezi cum trebuie să arate o rezolvare de nota 10 a subiectului II, descarcă și citește materialul nostru.

Cuprins

1. Numiţi o luptă precizată în sursa dată.
2. Precizaţi secolul la care se referă sursa dată.
3. Menţionaţi doi domnitori din spațiul românesc, la care se referă sursa dată.
4. Menţionaţi, din sursa dată, două informaţii referitoare la alianța propusă de papă.
5. Formulaţi, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la prevederile tratatului de la Alba Iulia, susţinându-l cu două informaţii selectate din sursă.
6. Argumentaţi, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţia conform căreia acțiunile diplomatice la care participă românii în secolele al XIV-lea – al XV-lea fac parte din relaţiile internaţionale. (Se punctează prezentarea unui fapt istoric relevant şi utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea şi concluzia.)

Sesiunea specială Istorie 2015, subiectul II

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.