Sesiunea august-septembrie Istorie 2011, subiectul II

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 588
  • PDF

Sesiunea august-septembrie Istorie 2011, subiectul II

Dorești să ai parte de rezolvări de nota 10 pentru subiectele examenului de Bacalaureat la disciplina Istorie? Ești în căutare de materiale cu răspunsuri corecte și exacte care să te ajute să înțelegi mai bine cum trebuie rezolvat un anumit subiect? Liceunet este locul potrivit pentru toate acestea. Fiecare subiect este rezolvat de profesori competenți, astfel ca tu să ai acces la lucrări de calitate și corecte.
Materialul de față reprezintă o rezolvare de nota 10 a subiectului al II-lea din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, din anul 2011. Pentru răspunsuri corecte, complete și formulări care respectă întocmai baremul, descarcă această lucrare.

Cuprins

1. Numiți spațiul istoric precizat în sursa dată.
2. Precizați, din sursa dată, forma de guvernământ a statului.
3. Menționați, pe baza sursei date, documentul aprobat prin referendum şi anul adoptării acestuia.
4. Menționați, din sursa dată, două informații referitoare la armată.
5. Formulați, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la rolul prim-ministrului în reformarea statului, susținându-l cu două informații selectate din sursă.
6. Argumentați, printr-un fapt istoric relevant, afirmația conform căreia în Europa secolului al XX-lea există practici politice totalitare. (Se punctează pertinența argumentării elaborate prin utilizarea unui fapt istoric relevant, respectiv a conectorilor care exprimă cauzalitatea şi concluzia.)

Sesiunea august-septembrie Istorie 2011, subiectul II

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.