Sesiunea august-septembrie Istorie 2010, subiectul I

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 994
  • PDF

Sesiunea august-septembrie Istorie 2010, subiectul I

Cu liceunet, subiectul I din cadrul examenului de Bacalaureat la disciplina Istorie nu va mai reprezenta o problemă pentru tine! Ai de ales dintre o mulțime de subiecte rezolvate, astfel ca tu să te pregătești cât mai bine pentru Bac, în vedere obținerii unei note foarte bune.
Materialul pe care echipa liceunet ți-l oferă reprezintă o rezolvare de nota 10 a subiectului I din cadrul examenului de Bacalaureat, disciplina Istorie, sesiunea august-septembrie, din anul 2010. Pentru un model complet și corect de subiectul I ce-ți poate servi drept suport informativ în vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat Istorie, descarcă lucrarea noastră.

Cuprins

1.Numiți, din sursa A, instituția înființată în anul 1862.
2.Precizați, din sursa B, evenimentul istoric desfăşurat în anul 1866.
3.Numiți domnitorul şi spațiul istoric la care se referă atât sursa A, cât şi sursa B.
4.Scrieți, pe foaia de examen, litera corespunzătoare sursei care susține ideea conform căreia evenimentele din spațiul românesc se desfăşoară cu acordul Marilor Puteri, selectând, din această sursă, două informații aflate în relație cauză - efect.
5. Scrieți, pe foaia de examen, litera corespunzătoare sursei care combate ideea conform căreia evenimentele din spațiul românesc se desfăşoară cu acordul Marilor Puteri, selectând, din această sursă, două informații aflate în relație cauză - efect.
6.Menționați două proiecte politice, din secolele al XVIII-lea – al XIX-lea, care au contribuit la constituirea statului român modern.
7.Argumentați, printr-un fapt istoric relevant, afirmația conform căreia acțiunile desfăşurate de România în relațiile internaționale, din secolul al XIX-lea, au contribuit la consolidarea statului român modern.

Sesiunea august-septembrie Istorie 2010, subiectul I

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.