Rezervă sesiunea august-septembrie Istorie 2012, subiectul II

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 147
  • PDF

Rezervă sesiunea august-septembrie Istorie 2012, subiectul II

Nu trebuie să-ți mai faci griji cu privire la rezolvarea unui subiect de tip II la proba de Istorie din cadrul Bacalaureatului! Echipa liceunet îți pune la dispoziție zeci de astfel de subiecte, rezolvate de nota 10, conform baremului. Prin citirea subiectelor noastre, ești mai aproape de nota dorită de tine la examenul de Bacalaureat. Acest subiect de tip II face parte din rezerva sesiunii august-septembrie a examenului de Bacalaureat la Istorie, din anul 2012.

Citește lucrarea noastră pentru a vedea cum trebuie formulate răspunsurile pentru subiectul II și pentru a-ți desăvârși pregătirea pentru Bacalaureat.

Cuprins

1. Numiţi, din sursa dată, alianţa care încheie cu România tratatul din 1913.
2. Precizaţi, pe baza sursei date, un motiv pentru care Antanta e interesată de politica externă românească.
3. Menţionaţi evenimentul politico-militar din 1912 şi atitudinea României faţă de acesta, precizate în sursa dată.
4. Menţionaţi, din sursa dată, două informaţii referitoare la „problema desăvârşirii unităţii statului naţional român”.
5. Formulaţi, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la atitudinea diplomaţiei româneşti faţă de relaţiile internaţionale din primul deceniu al secolului al XX-lea, susţinându-l cu două informaţii selectate din sursă.
6. Argumentaţi, printr-un fapt istoric relevant, afirmaţia conform căreia proiectele politice din prima jumătate a secolului al XIX-lea au avut un rol important în formarea statului român modern.

Rezervă sesiunea august-septembrie Istorie 2012, subiectul II

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.