Resurse naturale ale României

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 11
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 5
  • 1326
  • PDF

Referat: Resurse naturale ale României

Resursele naturale ale României sunt foarte variate și au o repartiție geografică influențată de diverși factori naturali sau antropici. Accesând acest referat, vei afla unde anume se găsesc aceste resurse naturale în România și în ce cantitate sunt ele disponibile. Aici vei găsi o clasificare a resurselor din punct de vedere geografic. Vei găsi o descriere a solului, pădurilor, pășunilor, apelor (inclusiv o clasificare a lacurilor), resursele subsolului (energetice, minereuri metalifere și minereuri nemetalifere). Aceste elemente te ajută atât pentru realizarea unui referat pe această temă cât și la testele de Geografie și mai ales la pregătirea pentru examenul de Bac.

Resursele naturale sunt foarte importante pentru dezvoltarea economică a unui teritoriu, pentru că ele constituie baza activităților industriale. Prin intermediul acestora, resursele naturale sunt prelucrate, pentru a se obține unele produse finite.

Citește acum referatul „Resurse naturale ale României” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie, fie că te pregătești pentru un test sau pentru examenul de Bacalaureat!

Fragment din text

Resursele naturale sunt acele bogății aflate la suprafață, sau în subsolul unui anumit teritoriu (de exemplu, apele curgătoare, cărbunii, pădurile etc.), care sunt valorificate în scopul dezvoltării societății umane.

Acestea pot fi împărțite după mai multe criterii. Totuși, din punct de vedere geografic, distingem două categorii principale:
- Resurse ale suprafeței terestre
- Resurse ale subsolului

Resursele suprafeței terestre

Resursele suprafeței terestre includ solurile, La nivelul României, acestea au o repartiție influențată de diverși... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Resurse naturale ale României

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.