Referat despre Regulamentele Organice

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 8
  • 260
  • PDF

Referat despre Regulamentele Organice

”Referat despre Regulamentele Organice” a fost realizat de un elev de liceu și este util atât pentru cei care doresc să cunoască mai multe detalii despre această temă, cât și pentru elevii care sunt în căutare de inspirație pentru a-și realiza propriul lor referat despre Regulamentele Organice sau pentru elevii care se pregătesc de examenul de Bacalaureat la disciplina Istorie. Conținutul referatului despre Regulamentele Organice este redat pe scurt, dând detalii clare și concise despre documentele din anii 1831-1832.

Descarcă și citește acest ”Referat despre Regulamentele Organice” dacă dorești să te familiarizezi cu această temă istorică.

Fragment din text

....

- Rusia și Imperiul Otoman au căutat prin articolul adițional (adăugire la Regulamentele Organice) să intervină în Țările Române, drept pentru care în 1837-1838, Partida Națională condusă de Ion I. Câmpineanu a protestat, elaborând două documente: “Actul de unire și independență” și “Osăbitul act de numire a suveranului românilor”.
- prin aceste documente se avea în vedere o monarhie constituțională în care să fie asigurate drepturile și libertățile cetățenești;
- puterea monarhului trebuia să fie limitată de principiul separării puterilor în stat
- au domnit pe baza Regulamentelor Organice în Moldova: Mihail ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Regulamentele Organice

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.