Regnul Monera

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 7
  • 1484
  • PDF

Referat: Regnul Monera

Referatul Regnul Monera este o lucrare de nota 10 care prezintă clasa de organisme a regnului monera. Începând cu o introducere în clasificările biologice, referatul Regnul Monera ne explică modul în care se categorizează lumea din jurul nostru, accentul fiind pus pe cele mai simple organisme, bacteriile. Regnul Monera este un referat care ne arată proprietățile cele mai importante ale bacteriilor cum ar fi structura, modul de funcționare, precum și câteva dintre particularitățile anumitor specii, lăsând loc pentru câteva curiozități demne de interesul cititorului. Descarcă acum pentru a avea un referat usor de înțeles, care îți va fi de folos pentru următorul test.

Fragment din text

Lumea care ne înconjoară poate fi categorisită în două categorii mari: lumea biotică și lumea abiotică. Termenul de biotic provine din limba greacă și înseamnă referitor la viață, vital, biologic, pe când termenul de abiotic se referă la ceva lipsit de viață sau incompatibil cu viața.

Studiile și cercetările îndelungate și numeroase au dus la o sistematizare a lumii vii, necesară pentru a oferi o mai bună înțelegere a acesteia. Luând în considerare că biosfera cuprinde peste 5 milioane de specii este ușor de înțeles de ce a fost necesară o organizare a acestora.
Sistematica biologică utilizează datele furnizate de taxonomie și construiește o clasificare ierarhizată a organismelor vii pe baza relațiilor evolutive. Sistematica biologică este știința care se ocupă cu descrierea diversității lumii biotice, organizarea acesteia conform unor categorii sistematice și stabilirea nomenclaturii, adică stabilirea definițiilor tuturor termenilor utilizați pentru descrierea lumii vii precum și denumirea diferitelor specii, genuri și a altor termeni specifici acestui domeniu... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Regnul Monera

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.