Regnul Fungi

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 9
  • 2155
  • PDF

Referat: Regnul Fungi

În această lucrare, ne vom uita peste Regnul Fungi. Începând de la caracteristicile care diferențiază Regnul Fungi de regnul protista, această lucrare ne descrie modul de hrănire, mediul de viață și strategiile de reproducere ale ciupercilor. Pe langă caracteristicile generale, acest referat scoate în evidență variabilitatea reprezentanților Regnului Fungi, de la cele mai simple organisme unicelulare până la cele mai complexe ciuperci pluricelulare, clasificându-le după proprietățile fiziologice și morfologice. Această lucrare este un referat despre regnul fungi de nota 10, cu informația ordonată logic pentru o înțelegere mai ușoară, și scheme pentru a reține mai eficient informațiile prezentate. Descarcă cu încredere pentru a primi un 10 în următoarea lucrare.

Fragment din text

Ciupercile se deosebesc de alge prin absența pigmenților asimilatori și a plastidelor. Majoritatea ciupercilor trăiesc pe uscat, dar au nevoie de foarte multa umezeală pentru a se putea dezvolta. Din cauză că nu prezintă pigmenți asimilatori, acestea nu pot prelua carbonul din dioxid de carbon (aer) ci îl preiau din materia organica rezultând astfel modul de nutriție heterotrofa (consuma substanțele gata preparate).

Organizarea corpului prezintă o mare variabilitate: unicelulare (cele mai primitive) și pluricelulare (majoritatea ciupercilor). Ciupercile pluricelulare sunt alcătuite din celule lungi, care sunt puse cap la cap, rezultând filamente simple sau ramificate. Aceste filamente poartă denumirea de hife. În vârful acestor hife are loc atât creșterea în lungime, cât și diviziunea celulară, iar datorită acestui lucru unele hife pot avea câțiva metri lungime. Mai multe hife, împreună cu ramificațiile lor formează miceliul.

Filamentele pot fi formate din celule separate prin pereți transversali sau această separare poate să nu fie completă, existând un por care are rolul de a asigura nutriția în toată lungimea talului. Atunci când filamentele se unesc și se întretaie rezultând o formațiune cu ochiuri largi se formează plectenchimul, iar când legăturile sunt mai strânse și ochiurile mai mici se formează pseudoparenchimul... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Regnul Fungi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.