Regnul Animalia - Nevertebrate - Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • normal 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 10
  • 1319
  • PDF

Regnul Animalia - Nevertebrate - Referat

Regnul animal conține o varietate imensă de organisme fascinante și extrem de diferite între ele. În ciuda acestui fapt, oamenii au tendința sa clasifice și să includă undeva tot ceea ce descoperă pentru a încerca să înțeleagă lumea din jur. Datorită acestui fapt, suntem bucuroși că putem să va aducem o parte din roadele acestui efort de a clasifica regnul Animalia, un referat despre Nevertebrate. În acest referat o să ne uităm la diferitele caracteristici ale animalelor care nu prezintă o coloana vertebrală, fie ele simpli bureți, viermi, lipiori, insecte, moluște sau meduze. Descarcă acest referat despre Regnul Animalia - Nevertebrate, și află câteva dintre caracteristicile celor mai numeroase tipuri de animale de pe pământ. Nota 10 te așteaptă.

Fragment din text

Nevertebratele sunt cele mai numeroase organisme de pe pământ. Ele pot fi întâlnite în aproape toate habitatele, târându-se, zburând, înotând sau plutind. Nevertebratele sunt, în esență, animale fără coloană vertebrală. Aceste animale nu au un schelet intern format din oase și joacă un rol esențial în ecosistemul pământului.
Din cele 15-30 milioane de specii estimate ca existând pe pământ, aproximativ 90% din ele sunt nevertebrate. Acestea există în diverse forme și mărimi și au roluri vitale pentru supraviețuirea oamenilor.
Cele mai comune nevertebrate includ spongierii, anelidele, echinodermele, moluștele, artropodele – care cuprind insectele, crustaceele și arachnidele.
Ce sunt nevertebratele?
Nevertebratele sunt acele animale care nu au coloană vertebrală sau șira spinării. Animalele lipsite de notocord sunt nevertebrate. Termenul de nevertebrat derivă din cuvântul latinesc vertebrat care înseamnă, la modul general, solidar, unit, iar în mod specific se referă la coloana vertebrală. Acest termen este precedat de prefixul „ne”, care reprezintă o negație, deci nevertebrat înseamnă în esență „fără coloană vertebrală”... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Regnul Animalia - Nevertebrate - Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.