Regnul Animalia - Cordate

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 12
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 6
  • 1041
  • PDF

Referat: Regnul Animalia - Cordate

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a învăța, de informații pentru un test sau un referat, sau pur și simplu ești curios curios despre reprezentanții regnului Animalia, acest referat despre Cordate este pentru tine. Prezentând informațiile într-un mod ușor de înțeles și de reținut, referatul Regnul Animalia - Cordate îți face cunoștință cu diferiții reprezentanți ai acestei încrengături, fie ei delicatese, producători de perle, curiozități marine sau personaje ce au ajutat găsirea lui Nemo. Citește referatul Regnul Animalia - Cordate pentru a fi pregătit pentru orice test, examen sau referat care s-ar putea să-ți sară în cale și asigură-ți din start o notă de 10. Lectură plăcută.

Fragment din text

Filumul (încrengătura) Cordate cuprinde cordatele nevertebrate și cordatele vertebrate.

Clasificarea animalelor se bazează pe caracteristici comune pe care le-au moștenit de la strămoși, iar fiecare caracteristică nouă care se adaugă față de cele vechi reprezintă un pas în evoluția organismelor până la cele mai complexe organisme – mamiferele.
Grupul cordatelor cuprinde, printre altele, cefalocordatele, urocordatele, ciclostomii, peștii cartilaginoși, peștii osoși și include și reptilele și mamiferele.
Cordatele prezintă patru caracteristici de bază.
Aceste caracteristici se găsesc întotdeauna în stadiul embrionar și pot fi modificate sau pot dispărea în stadiile mai târzii ale ciclului de viață.

Caracteristici

Notocordul reprezintă o structură cartilaginoasă care traversează animalul printre sistemul digestiv și cel nervos. Scheletul se va dezvolta în jurul notocordului și va permite atașarea mușchilor de acesta. Notocordul este un ax flexibil, format din celule ce prezintă pereți groși și deci prezintă rigiditate, iar la interior sunt umplute cu un semifluid... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Regnul Animalia - Cordate

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.