Regiuni geografice în Europa și în România

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 12
  • Geografie
  • 10
  • 3
  • 750
  • PDF

Referat: Regiuni geografice în Europa și în România

Vrei să afli care sunt regiunile geografice ale Europei? Sau care sunt regiunile geografice ale României? Citește referatul nostru Regiuni geografice în Europa și în România și vei găsi toate informațiile care te vor ajuta pentru lecția pe care o ai în clasa a 12-a la Geografie.
Aici vei găsi nu doar enumerarea regiunilor geografice ale Europei sau a celor din România ci și detalii legate de componentele de relief sau cele climatice.

Fragment din text

Regiuni geografice în Europa și în România
Regiunea geografică este definită ca fiind spațiul cu un grad mare de omogenitate în desfășurarea elementelor fizico-geografice, având un sistem de relații ce se evidențiază în tipul de peisaj de dezvoltare, în structura și în funcționalitatea acestuia.

Europa
Divizarea regiunilor geografice ține cont de componentele bioclimatice (care evidențiază predominanța mediului înconjurător), de tipurile de relief și de felul în care entitățile teritoriale se grupează. De asemenea, o altă componentă importantă este cea antropică, bine evidențiată de diviziunile interioare.
Individualizarea anumitor regiuni ale teritoriului Europei...

România
România este situată în ”Europa de mijloc” (Europa Centrală), aflându-se în spațiul carpato-danubiano-pontic. În cadrul acesteia există regiuni ce au unele asemănări cu spațiile limitrofe. Acest spațiu poate fi împărțit în unități teritoriale regionale mai mici.
Regiunile geografice identificate pe teritoriul României sunt... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Regiuni geografice în Europa și în România

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.