Regina Maria a României

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Istorie - 2 ore
  • 10
  • 3
  • 982
  • PDF

Referat: Regina Maria a României

Referatul despre Regina Maria a României te va ajuta să înțelegi mai bine istoria recentă a României și totodată vei afla cele mai importante caracteristici și evenimente legate de viața unuia dintre personajele care au avut o contribuție masivă la realizarea Marii Uniri.

Citește acum referatul despre Regina Maria pentru o mai bună pregătire pentru orele de istorie sau pentru îmbogățirea culturii generale. De asemenea, folosește acest materiale pentru scrierea propriilor eseuri despre Regina Maria a României.

Fragment din text

Referat despre Regina Maria a României

Regina Maria, după numele său întreg, Maria Aexandra Victoria de Edinburgh - Saxa - Coburg - Gotha, s-a născut la Eastwell Park, comitatul Kent, la data de 29 octombrie 1875 și s-a stins din viața la Sinaia pe 18 iulie 1938 (la vârsta de 62 de ani).
Părinții ei au fost Alfred al Marii Britanii și Irlandei, Duce de Edinburgh și Principe de Saxa-Coburg-Gotha și Maria Alexandrova, mare ducesă a Rusiei. În acest fel, Regina Maria a fost mare prințesă a Marii Britanii, fiind nepoata Reginei Victoria și a Țarului Alexandru II al Rusiei.
La 29 decembrie 1892/10 ianuarie 1893 la Sigmaringen se căsătorește cu Ferdinand, Principele moștenitor al României, venind cu el în țara căreia urma să-i fie regină. Tot în anul 1893 se naște primul lor copil, numit Carol în onoarea Regelui Carol I, cel care va deveni Regele Carol II al României.

Regina Maria a mai dat naștere altor 5 copii, Principesa Elisabeta (în 1894); Principesa Mărioara, numită și Mignon (în 1900); Principele Nicolae (în 1903), care va face parte din Regența... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Regina Maria a României

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.