Referat - Salmonella

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 5
  • 906
  • PDF

Referat - Salmonella

În această lucrare vom studia unul dintre motivele pentru care nu trebuie să mâncăm carne de pui crudă sau mâncare căzută pe jos, temuta bacterie salmonella. Fiind responsabilă de afecțiuni precum febra tifoidă sau toxiinfecția alimentară și sute de spitalizări anuale, putem să ne dăm seama destul de ușor de ce această bacterie a devenit atât de cunoscută și un subiect atât de interesant pentru referatele școlare. Așadar, echipa liceunet ți-a luat-o înainte și ți-a pregătit referatul despre salmonella, în care găsești toate informațiile de care ai nevoie, atât pentru a te feri de orice neplăceri gastrointestinale, cât și pentru a prinde un 10 la ora de biologie. Spor la citit!

Fragment din text

Istoric
Bacteria Salmonella a fost prima dată detectată în anul 1880 de către Karl Eberth, la pacienții bolnavi de febră tifoidă, o boală cu numeroase mențiuni de-a lungul istoriei. Spre exemplu, în timpul războiului civil american, se spune că peste 80.000 de soldați au murit din cauza febrei tifoide. De asemenea, se presupune că febra tifoidă a ucis peste o treime din populația Atenei, în secolul V î. Hr. Un caz notoriu din Statele Unite de la începutul secolului XX a fost Typhoid Mary, primul purtător de febră tifoidă identificat în SUA.
Bacteria a fost cunoscută sub diverse denumiri, până în anul 1900, când primește numele Salmonella, în onoarea medicului veterinar Daniel Elmer Salmon.
Caracteristici
Salmonella este o bacterie rezistentă, capabilă să supraviețuiască în sol până la 200 de zile, în apă câteva luni, în alimente până la 180 de zile, iar în ouă până la 4 ani de zile. Toate subspeciile sunt organisme parazite, nefăcând parte în mod normal din flora bacteriană a organismului. Ele pot contamina o mulțime de animale, dar și omul, fiind zoonotice (e posibil transferul dintre om și animal)... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat - Salmonella

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.