Referat fotosinteză

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 2
  • 654
  • PDF

Referat fotosinteză

Acesta este un scurt referat despre fotosinteză, pe care vi-l propunem pentru a înțelege mai bine noțiunile de la clasă, sau pentru a avea un model de referat de nota 10 după care să vă puteți compune propriile referate.

Am inclus informații despre organismele care practică fotosinteza, locul în care se desfășoară, diferențe între hrănirea autotrofă și cea heterotrofă, reacțiile și procesele care facilitează desfășurarea fotosintezei, produșii finali, dovezi ale existenței fotosintezei și rolul acesteia.

Citește acum referatul despre Fotosinteză și astfel vei fi mai aproape de obținerea rezultatelor dorite.

Fragment din text

Fotosinteza reprezintă un proces complex prin care unele organisme autotrofe, în special cele din regnul vegetal, își sintetizează compușii organici utilizând dioxidul de carbon din aer, în prezența luminii solare, a apei și a unui pigment intracelular numit clorofilă. Acest proces este deosebit de important atât pentru supraviețuirea organismelor care se hrănesc autotrof, cât și pentru organismele heterotrofe, de rang superior, deorece produce nutrienții cu care acestea se hrănesc.
Hrănirea autotrofă este capacitatea de hrănire intrinsecă, prin care unele organisme își sintetizează elementele organice necesare supraviețuirii din elemente anorganice, fără a-și procura hrana din exteriorul celulei... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat fotosinteză

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.