Referat despre Vlad Țepeș

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 4
  • 1181
  • PDF

Referat despre Vlad Țepeș

Profesorii liceunet îți oferă un referat de nota 10 despre domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș.

Fie că dorești să te inspiri în vederea propriului tău referat, fie că dorești să te pregătești pentru examenul de Bacalaureat la disciplina Istorie, sau pur și simplu să te informezi cu privire la Vlad Țepeș, acest referat îți va fi de mare folos.

De la legendele legate de numele și porecla sa, până la bătăliile purtate pentru apărarea integrității teritoriale, acest referat îți oferă toate detaliile. Citește ”Referat despre Vlad Țepeș” și oferă-ți o pregătire de nota 10.

Fragment din text

Vlad Dracula, sau Dracula în concepţia străinilor, a domnit în Ţara Românească în mai multe rânduri: 1448, 1456-1462, 1476, perioade marcate de lupta creştinătăţii împotriva otomanilor expansionişti.
Născut în Transilvania, fiu al unei familii nobile transilvănene, Vlad Ţepeş s-a remarcat în perioada de domnie, obţinând pentru scurt timp independenţa Ţării Româneşti faţă de Imperiul Otoman. Denumirea de "Ţepeş" este legată de faptul că Vlad Dracula devine vestit pentru modul în care obişnuia să "îşi tragă în ţeapă" duşmanii. Această imagine a unui domnitor crud este consecinţa conflictelor pe care acesta le-a avut cu negustorii braşoveni, fiind propagandistic caracterizat ca un domnitor cu o cruzime demonică.

În ceea ce priveşte originea numelui, denumirea de "Dracula" este legată de Ordinul... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Vlad Țepeș

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.