Referat despre revoluția franceză

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 10
  • Istorie
  • 10
  • 6
  • 2034
  • PDF

Referat despre revoluția franceză

Profesorii liceunet ți-au pregătit, pentru disciplina Istorie, acest referat despre revoluția franceză. Lucrarea este destinată în principal elevilor de clasa a X-a, dar și elevilor și chiar profesorilor care doresc să cunoască mai multe despre subiectul ”revoluția franceză”.
Referatul nostru despre revoluția franceză te va ajuta să obții nota 10 la clasă, fiind un real ajutor pentru teste, teze și chiar pentru olimpiada de istorie. Așadar, citește ”Referat despre revoluția franceză” și folosește-l ca sursa de inspirație pentru propriul tău referat pe această temă.

Fragment din text

Monarhia franceză a atins apogeul în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, cunoscut și sub numele de „Regele Soare”. Pionier al absolutismului monarhic, el a reușit să transforme Franța într-o putere politică și militară a continentului, asta după ce Europa a fost devastată de urmările Războiului de 30 de ani. La sfârșitul secolului al XVII-lea Franța nu a fost doar puternică, ci avea și o visterie plină de bogății care s-au risipit treptat datorită războaielor purtate de Regele Soare. Cu toate acestea, celelalte state din Europa încep să adopte un mod de viață francez, iar în cele din urmă, limba franceză devine limba oficială a diplomației europene.

Când Ludovic al XV-lea a preluat frâiele regatului, a văzut în reforme o necesitate pentru salvarea statului francez de la o posibilă criză economică. În cele din urmă, ideile sale privind sistemul de taxe nu au prins contur datorită opoziției clerului și a aristocrației, exact acele clase sociale care erau privilegiate, fiind scutite de taxe. Conform proiectelor regelui, acestor clase ar fi trebuit să li se înlăture acest privilegiu (scutirea de taxe). Modul de viață luxos, războaiele în care s-a implicat și pierderile teritoriale din urma Războiului de 7 ani au contribuit la problemele financiare deja existente.

Ludovic al XVI-lea a căutat să aibă... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre revoluția franceză

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.