Referat despre Revoluția din 1989

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Istorie - 2 ore
  • 10
  • 4
  • 1271
  • PDF

Referat despre Revoluția din 1989

Revoluția din anul 1989 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din istoria modernă a României, eveniment care a schimbat ideologia, traseul geopolitic și viitorul pe care îl are țara noastră.

Cu materialul nostru ”Referat despre Revoluția din 1989” ai ocazia de a citi amănunte interesante despre acest subiect. Îți oferim detalii legate atât de premisele revoluției, cât și detalii legate de revoluția în sine și ce a însemnat revoluția din Decembrie 1989 pentru generațiile viitoare.

Folosește ”Referat despre Revoluția din 1989” pe post de inspirație pentru propriul tău referat sau citește-l pentru a te pregăti pentru examenul de Bac la Istorie.

Fragment din text

Anul 1989 a reprezentat o schimbare nu doar pentru România, ci și pentru celelalte state din blocul comunist. S-au împlinit aproape 45 de ani de când Churchill rostea faimosul său discurs conform căruia o Cortină de Fier a căzut asupra Europei. De această dată, spre sfârșitul unui secol zbuciumat, regimul care a adus teroarea și a amplificat conflictele sociale avea să ia sfârșit odată cu celebrul „drum al trabantelor” și căderea Zidului Berlinului.

Dacă Cehia s-a despărțit pe cale amiabilă de vechiul tovarăș, Slovacia, eveniment cunoscut sub numele de „Revoluția de catifea”, în România lucrurile au ieșit de sub control, situându-se la polul opus datorită cruzimii cu care acest regim a fost înlăturat. Bolnavă, Uniunea Sovietică avea să mai supraviețuiască până în anul... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Revoluția din 1989

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.