Referat despre Primul Război Mondial

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 10
  • Istorie - 2 ore
  • 10
  • 4
  • 1348
  • PDF

Referat despre Primul Război Mondial

Liceunet este locul perfect pentru orice elev care are nevoie de ajutor atât pentru clasă, cât și pentru examenul de Bacalaureat. Dacă ești în căutare de referate de nota 10 pentru Istorie, ei bine liceunet îți pune la dispoziție referate pe diverse teme, pentru toate clasele de liceu. Documentul de față conține un referat complex și complet despre Primul Război Mondial.

Redactat de un profesor cu experiență, referatul conține toate detaliile despre evenimentele Primului Război Mondial care să te inspire în scrierea propriului tău referat de notă maximă. Nu ezita! Descarcă și citește ”Referat despre Primul Război Mondial”.

Fragment din text

Europa începutului de secol XX a fost dominată de 5 mari state: Mare Britanie, a Treia Republică Franceză, Imperiul Germaniei, Imperiul Austro-Ungar şi Imperiul Rus. Între aceste ţări au avut loc diferite angajamente cu caracter defensiv, care nu s-au definitivat decât cu puţin timp înainte de începutul Primei Conflagraţii Mondiale. Între Germania, Austro-Ungaria şi Italia s-a semnat o alianţă numită Tripla Alianţă (1882). Pe cealaltă parte, Franţa a căutat să-şi apropie atât Rusia (1894), cât şi Anglia (1904). Alături de marile puteri europene, s-au plasat, în funcţie de interese, şi restul naţiunilor Europei. De exemplu, România se alătură Triplei Alianţe în 1883, în timp ce Serbia se plasează sub protecţie ţaristă.

Unul dintre motivele principale care a provocat începerea războiului a fost chestiunea coloniilor. Marea Britanie menţinea bune relaţii atât cu Franţa cât şi cu Rusia, ţări de care avea nevoie pentru a-şi proteja ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Primul Război Mondial

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 14.02.2019
    Foarte bun, mulțumesc!