Referat despre Mircea cel Bătrân

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 12
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 3
  • 1078
  • PDF

Referat despre Mircea cel Bătrân

În vederea obținerii unei note foarte bune la școală, liceunet îți oferă referate și eseuri care să te inspire în redactarea unor lucrări de nota 10. În cadrul acestui document, vei avea parte de un referat despre Mircea cel Bătrân.

Informațiile regăsite în referatul despre Miercea cel Bătrân sunt variate, de la semnificația numelui său, până la campaniile sale antiotomane. Evenimentele sunt prezentate într-o ordine cronologică, sub formă de propoziții care facilitează înțelegerea.

Astfel, dacă dorești să te informezi cu privire la domnitorul Țării Românești, nu ezita să descarci referatul nostru despre Mircea cel Bătrân.

Fragment din text

....
În ceea ce privește politica internă, Mircea cel Bătrân a asigurat un echilibru și o prosperitate în rândul supușilor. Aceasta s-a realizat prin emiterea de monede în cantități suficiente, dar și printr-un sistem de taxe și impozite bine stabilit. Totodată, stimula schimburile comerciale și chiar încheia tratate privilegiate în acest sens.
Mircea acordă o atenție deosebită și armatei, formată din oastea cea mică și oastea cea mare. Oastea cea mică era formată din trupele boierești și din săteni privilegiați care trebuiau să stea la dispoziția domnului oricând; avea rolul de a asigura ordinea pe timp de pace, în timp ce oastea cea mare era formată din toți locuitorii apți de luptă și era întrunită în caz de atac extern. Apărarea era asigurată de un sistem de cetăți care aparțineau domniei, precum cetatea Crăciuna, înspre Moldova, cetatea Dâmboviței înspre Ardeal.
Personalitatea domnitorului muntean Mircea cel Bătrân face trimitere și la perioada de.... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Mircea cel Bătrân

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.