Referat despre marile descoperiri geografice

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 5
  • 1392
  • PDF

Referat despre marile descoperiri geografice

Ești curios să afli mai multe despre subiectul ”marile descoperiri geografice”, fie că ești elev de liceu, gimnaziu sau dorești să aprofundezi această temă, cu referatul nostru te vei informa corect. Redactat de profesori competenți, referatul despre marile descoperiri geografice îți oferă informații despre expedițiile unor exploratori precum Vasca da Gama, Ferdinand Magellan, Hernand Cortez și importanța acestor expediții din care au rezultat descoperiri geografice cu o semnificație deosebită în dezvoltarea economică, socială și culturală.
Accesând materialul despre marile descoperiri geografice vei afla motivele pentru care europenii aveau interes să exploreze și să găsească un drum mai scurt spre India.
Dintre europeni cel mai mult s-au remarcat portughezii și spanioli având reprezentanți precum Henric Navigatorul, Bartolomeu Diaz, Pero de Covilhao, Vasco da Gama sau Cristofor Columb.

Citește referatul nostru despre marile descoperiri geografice și folosește-l pe post de inspirație pentru propriul tău referat sau pur și simplu pentru un studiu mai aprofundat pe această temă.

Fragment din text

Imaginea reală asupra globului pământesc a putut fi formată în urma descoperirilor geografice din secolele al XV-lea – al XVI-lea realizate în Europa Apuseană, care au avut consecințe complexe în evoluția omenirii. Descoperirile geografice au favorizat îmbogățirea cunoștințelor, care erau incomplete până atunci. În urma cruciadelor au avut loc intense contacte între Orient și Occident, luptele împotriva musulmanilor au stat la baza unor călătorii ale europenilor pe continentul asiatic (secolele al XIII-lea – al XV-lea). Astfel, cunoașterea Asiei de către europeni a fost posibilă daorită călătoriilor făcute de europeni, a descrierilor lăsate de Marco Polo, care au avut un rol însemnat.

Europenii au desfășurat călătorii terestre și maritime, fapt care a determinat stabilirea unor contacte durabile între ariile de civilizație care fuseseră separate anterior. Cauzele care au dus în cele din urmă la marile descoperiri au fost economice, culturale și social-politice.

Din punct de vedere economic, un rol important l-a avut creșterea interesului pentru aur. Europenii considerau că Africa deține importante cantități de aur, idee susținută și de Marco Polo. În 1480 sunt căutate mirodeniile ca piperul, scorțișoara, cuișoarele etc., existând numai anumite zone în care acestea creșteau (India, pe litoralul de sud-vest, pe coasta Malabarului, Insula Ceylon și insulele din Indonezia-Insulele Moluce). Din cauza prețului crescut, în 1480 apare... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre marile descoperiri geografice

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.