Referat despre Imperiul Roman

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 9
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 5
  • 1261
  • PDF

Referat despre Imperiul Roman

Referatul despre Imperiul Roman te va ajuta să cunoști mai bine fascinanta istorie a acestui stat și să ai o percepție mai bună despre modul în care noi înțelegem lumea. După aproape două mii de ani, politica și cultura sunt încă influențate de societatea romană, iar geografia politică a Europei de astăzi are la bază configurația teritoriului Imperiului roman.

Citește acest referat pentru a afla despre mai multe despre legenda întemeierii Romei de către Romulus și Remus, evoluția de la regat la Republică, ulterior Imperiu și declinul unuia dintre cele mai fascinante imperii.

Fragment din text

Imperiul Roman a fost unul dintre cele mai mari și mai puternice state ale lumii antice.
Istoria Romei antice poate fi împărțită în trei mari perioade:

- epoca regalității (de la întemeierea Romei și până în anul 509 î.Hr.)
- Republica (perioada cuprinsă între 509 î.Hr.-27 î.Hr.)
- Imperiul (27 î. Hr. - 476 d. Hr.).

Epoca Regalității

Potrivit legendei, Roma a fost fondată în anul 753 î.Hr. Istoricul roman care își dedică timpul descrierii înființării Romei este Titus Livius, în opera sa Ab Urbe condita. De la acest an al fondării Romei vor obișnui romanii să dateze evenimentele viitoare. Așa cum noi obișnui să notăm anii î.Hr. sau d.Hr., romanii notau anii U.C. – de la fondarea Romei (ab Urbe Condita - Urbs, -is fiind Orașul, adică Roma).
Legenda lui Romulus și a fratelui său geamăn, Remus – care ar fi fost alăptați de o lupoaică - este astăzi celebră în întreaga lume. Astfel, potrivit legendei, pe când grecii au luptat împotriva orașului Troia (Războiul troian), eroul troian Aeneas a trecut Marea Mediterană spre peninsula italică, unde a fondat orașul Lavinium. Fiul lui Aeneas, Iulius-Ascanius, a fondat orașul Alba Longa. Cei doi gemeni, Romulus și Remus, se trag din familia regală din Alba Longa, mai precis sunt nepoții regelui Numitor, fiii vestalei Rhea Sivia și ai zeului Marte... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Imperiul Roman

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.