Referat despre Imperiul Otoman

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 9
  • Istorie - 2 ore
  • 10
  • 4
  • 1349
  • PDF

Referat despre Imperiul Otoman

Documentul de față reprezintă un referat complex despre Imperiul Otoman, util atât elevilor de clasa a IX-a care studiază această temă, cât și elevilor sau profesorilor care doresc să se documenteze cu privire la parcursul Imperiului Otoman în istorie. Imperiul Otoman a influențat în mare măsură evoluția Țărilor române și nu este suficient să ne cunoaștem istoria ci și istoria popoarelor cu care am interacționat, iar Imperiu Otoman are o istorie fascinantă. Pentru disciplina Istorie, profesori specializați au redactat pentru tine scheme, referate, eseuri și subiecte de Bacalaureat, pentru ca tu să ai la dispoziție cele mai bune materiale care să te ajute să obții nota mult dorită. Așadar, citește ”Referat despre Imperiul Otoman” pentru o șansă la nota maximă.

Fragment din text

Imperiul Otoman reprezintă însăși povestea unui teritoriu vast care s-a făcut cunoscut prin prisma bogățiilor Orientului, a mirajului, a fantasticului prezentat de povestirile călătorilor și negustorilor europeni, dar și a ambasadorilor care au ajuns în această lume a desfătării. Imperiul s-a clădit treptat, de-a lungul mai multor etape.

Pentru început, tatăl lui Osman I, a ajuns în Anatolia dintr-o zonă a Turkmenistanului de astăzi pentru a-i ajuta pe selgiucizii din Rum împotriva bizantinilor. După dispariția sultanatului Selgiucid din Rum în secolul XIV, Anatolia a fost împărțită în mai multe state, în marea lor parte, independente. Unul dintre aceste state a fost condus de Osman I, fondatorul Imperiului Otoman. El reușește să-și domine vecinii, supunându-i, și își extinde astfel granițele statului său, ajungând să amenințe frontierele Imperiul Bizantin. După moartea lui Osman, scopul turcilor otomani este acela de a cuceri Mediterana de Est și Balcanii, având ca obiectiv final cucerirea vechiului oraș grec, capitala Imperiului Bizantin, Constantinopolul, astăzi cunoscut sub numele de Istanbul.

La începutul secolului al XIV-lea, fiul lui Osman I reușește să cucerească orașul Bursa care devine capitala statului său. Acest eveniment reprezintă și pierderea controlului pe care bizantinii îl dețineau în nord-vestul Anatoliei. După ce capturează Thesalonicul de la venețieni, otomanii pătrund în Balcani, iar în 1389, în urma Bătăliei de la ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Imperiul Otoman

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.