Referat despre Imperiul Bizantin

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 9
  • Istorie - 2 ore
  • 10
  • 6
  • 2238
  • PDF

Referat despre Imperiul Bizantin

În documentul de față îți oferim un referat despre Imperiul Bizantin. Citindu-l, ai ocazia să descoperi detalii interesante care să te ajute în redactarea propriului tău referat despre Imperiul Bizantin.

Acest material despre Imperiul Bizantin te va ajuta atât la școală, dar îl poți citi și dacă te pasionează istoria. Aici vei găsi informații despre formarea, perioada de glorie, principalii conducatori și evenimentele care au marcat dezvoltarea dar și declinul Imperiului Bizantin.
De asemenea, "Imperiul Bizantin Referat" poate fi un suport excelent chiar și pentru olimpiada de Istorie.

Pentru că ne dorim ca fiecare elev să aibă posibilitatea de a lua note maxime la toate materiile, am realizat în colaborare cu profesori competenți materiale de calitate care să te ajute la școală. Pentru disciplina Istorie îți punem la dispoziție referate, eseuri, subiecte de Bac rezolvate, ghiduri etc care te vor ajuta să înțelegi mai bine manualul și, de ce nu, să te facă să îndrăgești (și) mai mult această materie.

Fragment din text

Imperiul Roman de Răsărit, cunoscut şi sub numele de Imperiul Bizantin sau Bizanţ, a fost unul dintre cele mai longivive state care a existat vreodată în lume. Acesta a fost format în urma despărţirii, din raţiuni strategico-militare, a Imperiului Roman în două părţi: Imperiul Roman de Apus în vest şi Imperiul Roman de Răsărit în est. Imperiul Bizantin a pornit de la un stat eminamente roman şi latin, ajungând de-a lungul a câtorva secole să se elenizeze complet.

Cu toate acestea, împăraţii şi cetăţenii statului mereu s-au considerat a fi „romaioi” (romani) în ciuda folosirii limbii greceşti. Imperiul Bizantin a avut un rol important şi în cultura europeană, atât din perioada medievală cât şi cea renascentistă. De asemenea, din punct de vedere istoriografic, fără manuscrisele bizantine nu am fi putut beneficia de informaţii legate de antichitate şi Evul Mediu Întunecat. Nu în cele din urmă, Constantinopolul, capitala Bizanţului, a reprezentat şi încă reprezintă cel mai important centru religios ortodox.

Constantin I cel Mare (324-337) este ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Imperiul Bizantin

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.