Referat despre Henri Coandă

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 11
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 2
  • 524
  • PDF

Referat despre Henri Coandă

În referatul nostru despre Henri Coandă vei găsi informații despre viața și realizările acestuia. Henri Coandă este considerat un pionier al aviației și munca sa în acest domeniu a dus la numeroase descoperi în domeniul aerodinamicii și nu numai.
Citește referatul pentru o mai bună pregătire a lecției la Istorie și o cunoaștere aprofundată a unei mari valori naționale.

Fragment din text

Henri Coandă s-a născut pe data de 7 iunie 1886 la București și a murit la 25 noiembrie 1972 în aceeași localitate. A fost un pionier al aviației, un fizician, inginer și academician român, șef al primei promoții de ingineri aeronautici de la Școala superioară de aeronautică și construcții din Paris, inventator de seamă. El a fost cel care a descoperit „Procedeu și dispozitiv pentru devierea unui fluid într-un alt fluid” - numit mai târziu „efectul Coandă”.
S-a născut într-o familie numeroasă, ca fiu al generalului Constantin Coandă – cel care a fost și prim-ministru pentru o scurtă perioadă de timp în anul 1918. Mama sa a fost Aida Danet, fiica medicului francez Gustave Danet.

Din anul 1896 a studiat 3 ani la Liecul Sfântul Sava, dar tatăl său, dorind să-l facă militar, l-a trimis la Liceul Militar din Iași, unde studiază în perioada 1899-1903. Își continuă apoi studiile la Școala de ofițeri de Artilerie, Geniu și Marină în București.... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Henri Coandă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.