Referat despre geto-daci

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 9
  • Istorie
  • 10
  • 6
  • 2172
  • PDF

Referat despre geto-daci

Liceunet îți pune la dispoziție acest referat de nota 10 despre geto-daci. Acesta este un material excepțional din care te poți inspira în vederea scrierii propriului tău referat și poate fi un material foarte util de pe care poți învăța chiar și pentru olimpiada de Istorie. În referatul despre geto-daci vei afla detalii inedite despre strămoșii noștri - de la zeități până la cei mai importanți conducători ai geto-dacilor și ulterior, ai dacilor.

Așadar, dacă ești elev de clasa a IX-a, te sfătuim să descarci și să citești cu încredere ”Referat despre geto-daci” pentru a fi cât mai pregătit pentru clasă și concursurile școlare.

Fragment din text

Geții sunt cei mai viteji dintre traci și dacă ar fi uniți ar fi și cei mai puternici, așa ni-i descrie părintele istoriei, Herodot, pe strămoșii noștri. Daco-geții fac parte din marea familie a tracilor, un popor de origine indo-europeană care în Epoca Bronzului și-au croit drum către Europa, stabilindu-se în zonele ușor accesibile păstoritului și creșterii animalelor. Conform izvoarelor istorice grecești, geții sunt o ramură a tracilor aflată în regiunea extracarpatică, în timp ce în izvoarele istorice romane, apar sub denumirea de ”daci” - locuitorii spațiului intracarpatic.

Practicile acestora, conform scriitorilor antici, se asemănau foarte mult cu acele ale tracilor. Când sciții s-au stabilit în zonele de contact cu populația daco-getă, în jurul anului 700 î.Hr., tracii carpato-danubieni se dezvoltau mai repede, comparativ cu populația din Europa vestică. Curând aveau să adopte de la sciți nu doar portul lor, cât și o serie de simboluri sau practici. În timpul Epocii a doua a Fierului, Latene, aproximativ în anul 500 î.Hr., dacii au dezvoltat o civilizație distinctă de cea din sudul Dunării. Tot în această perioadă, Herodot consemnează în Istoriile sale întâlnirea dintre Darius I, regele Imperiului Persan și geții aflați în nordul Dunării... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre geto-daci

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.