Referat despre Euglena Verde

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 2
  • 618
  • PDF

Referat despre Euglena Verde

Pe această pagină găsești un referat despre Euglena verde, care se studiază în cls. a IX-a la Biologie. Euglena viridis, cum este numită în limbaj de specialitate, face parte din regnul protiste și este un protozoar flagelat unicelular.

Dacă aveți de realizat la rândul vostru un referat pe tema euglenei verzi, vă sugerăm să luați acest model despre Euglena verde de nota 10 ca referință. Cautați principalele teme tratate în referatul despre Euglena verde și faceți o listă cu ele. Apoi începeți să căutați aceste informații și să bifați pe lista fiecare reper atins. La sfârșit, veți avea o mulțime de informații cu care să alcătuiți propriul referat și veți învăța cum să faceți propriile referate de acum încolo.

Fragment din text

Euglena verde (denumirea științifică Euglena Viridis) este un protozoar cu caracteristici atât din genul animal cât și vegetal, dar neîncadrată în niciuna dintre aceste categorii tocmai datorită faptului că este un organism unicelular.
Habitatul său este reprezentat de mediul acvatic, fiind specifică acumulărilor de ape dulci (bălți, lacuri, iazuri, mlaștini). Cu toate acestea, poate fi găsită și în anumite zone cu apă sărată. Când este abundentă la nivelul acestor zone acvatice, formează la suprafața apei o peliculă verzuie, care atestează prezența sa.
Euglena verde a fost decoperită prima dată în 1674 de către Antoni van Leeuwenhoek, inventatorul primului microscop monocular. Acesta a decis să ia o picătură de apă dintr-o baltă din apropierea casei sale și a observat sub microscop niște structuri alb-verzui care se mișcau, numindu-le „animalcules”... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre Euglena Verde

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.