Referat despre algele brune

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Biologie - 2 ore
  • 10
  • 1
  • 521
  • PDF

Referat despre algele brune

Acesta este un referat despre algele brune, pe care aveți ocazia să le studiați în clasa a IX-a. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a înțelege lecția de la clasă, sau ai de conceput la rândul tău un referat despre algele brune, sau pur și simplu te pasionează mediul acvatic și biodiversitatea din care este constituit, poți folosi cu încredere acest referat despre alge brune întocmit de profesorii noștri ca referință.

Poți, de asemenea, să îl folosești pentru a acoperi această parte din materia de Biologie vegetală pentru Bacalaureat. Indiferent de nevoile tale, echipa Liceunet îți sare în ajutor și îți oferă tot timpul referate de nota 10, care îți vor crește notele pe măsură.

Citește acum referatul despre algele brune pentru o mai bună cunoaștere a acestei teme.

Fragment din text

Algele brune sunt structuri eucariote ce se găsesc predominant în mediul acvatic și însumează până la 2000 specii distincte. Acest polimorfism extraordinar e răspunzător de marea varietate de forme și dimensiuni ale acestor organisme, unele putând ajunge la o înălțime de 60-70 metri, putând realiza adevărate „păduri subacvatice”.

Ele contribuie la formarea unui ecosistem, condiționând supraviețuirea a numeroase organisme animale. Pe lângă importanța lor în mediul acvatic, acestea sunt exploatate și de către om, fiind folosite ca sursă de hrană, dar și pentru proprietățile lor terapeutice detoxifiante și antiinflamatoare.
Algele brune sunt organisme multicelulare a căror dimensiune variază de la câțiva centimetri la zeci de metri. Se pot găsi fie izolat, fie grupate... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Referat despre algele brune

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.