Primul principiu al dinamicii (Principiul inerției) | Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Matematică-Informatică 9
  • Fizică
  • 10
  • 3
  • 670
  • PDF

Primul principiu al dinamicii (Principiul inerției) | Referat

Un nou referat de fizică a fost publicat de echipa Liceunet pentru elevii claselor a IX-a care studiază în cadrul orelor de fizică, la aria curriculară Mecanică, principiul inerției.

Pentru a fi cât mai bine pregătit pentru orele de la clasă te sfătuim să accesezi cu încredere materialul nostru, pentru a afla detalii despre primul principiu al dinamicii, cunoscut și sub numele de principiul inerției. Dar, pentru a înțelege pe deplin acest principiu al inerției, echipa Liceunet îți explică mai întâi ce este un sistem mecanic, ce numim fenomene fizice, ce reprezintă inerția și cum s-a descoperit legea inerției circulare. Toate aceste noțiuni stau la baza definirii principiului inerției.

Referatul Primul principiu al dinamicii (Principiul inerției) este materialul de care ai nevoie pentru a afla istoria descoperirii principiului inerției și la ce ne este util să cunoaștem acest principiu.

Fragment din text

Primul principiu al dinamicii (sau principiul inerţiei) este principiul fundamental al fizicii. Acesta stă la baza celei mai vaste părţi a mecanicii, iar din el derivă multe alte principii şi teoreme. Acest principiu este piatra de temelie şi, totodată, începutul mecanicii.

Odată cu acest principiu apar pentru prima dată noţiunile de masă, inerţie şi forţă.

În continuare vom prezenta mai pe larg acest principiu şi vom încerca să explicăm cum a apărut, diferitele etape ale formulării acestuia şi impactul pe care îl are asupra modului în care înţelegem fenomenele fizice.

1. Sistemul mecanic

Definiție: Un sistem care consumă lucru mecanic şi, ca urmare, dezvoltă forţe în vederea producerii unei mişcări se numeşte sistem mecanic.

Exemple de sisteme mecanice: turbine eoliene, mori de vânt, hidrocentrale, termocentrale, utilaje, maşini... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Primul principiu al dinamicii (Principiul inerției) | Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.