pH-ul soluțiilor apoase Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Matematică-Informatică 9
  • Chimie
  • 10
  • 4
  • 949
  • PDF

pH-ul soluțiilor apoase Referat

Indiferent ce clasă urmezi la liceu, trebuie să știi ce reprezintă ph-ul soluțiilor apoase. Dar dacă ești elev în clasa a IX-a, știi că în cadrul orelor de chimie vei studia despre ph-ul soluțiilor apoase sau chiar vei primi ca și temă de casă să realizezi un referat cu această temă.

Profesorii de chimie ai echipei Liceunet au realizat acest material intitulat pH-ul soluțiilor apoase Referat pentru chimie special pentru a te ajuta atât pentru pregătirea pentru ora de chimie, cât și pentru cultura ta generală.

Acest material educațional trebuie luat drept exemplu și nu copiat. În cadrul referatului nostru vei putea afla care este ph-ul soluțiilor apoase de acizi tari și slabi sau de baze tari și slabe, cum se ionizează apa și ce tipuri de soluții apoase există în funcție de pH-ul lor. Accesează cu încredere pH-ul soluțiilor apoase Referat pentru chimie și învață despre clasificarea soluțiilor apoase în funcție de ph-ul acestora.

Fragment din text

Noțiunea de pH a fost introdusă prima dată de către chimistul danez Søren Sørensen în anul 1909 pentru a crea o scară universală pentru aprecierea acidității respectiv a bazicității soluților apoase. Numeric, pH-ul reprezintă logaritmul zecimal al concentrației ionilor hidroniu dintr-o soluție, luat cu semn schimbat.
pH = -lg[H3O+] = -lg[H+]
Pentru simplificare, deși nu este pur corect, în loc de concentrația ionilor hidroniu se poate folosi concentrația protonilor, sau a ionilor de hidrogen notată cu [H+].

Scara pH-ului este cuprinsă între valorile 0-14 și este subdivizată în trei intervale:
Primul interval 0-6; soluțiile ce au pH cuprins în acest interval sunt acide
Al doilea interval 6-8; aceste soluții sunt considerate neutre
Ultimul interval 8-14; aici sunt încadrate soluțile bazice
1. Soluții apoase de acizi tari și slabi
Când introducem un acid monoprotic HA într-o soluție apoasă, acesta disociază conform ecuației ... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

pH-ul soluțiilor apoase Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.