Modele de subiecte 2016 Istorie, Subiectul II

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Liceu 12
  • Istorie
  • 10
  • 3
  • 877
  • PDF

Modele de subiecte 2016 Istorie, Subiectul II

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru toate materiile examenului de Bacalaureat pentru anul 2016. Profesorii liceunet au rezolvat deja subiectele de nota 10, pentru ca tu ai un model foarte bun atât pentru autoevaluare, cât și pentru a te pregăti pentru examenul de Bacalaureat la Istorie din anul 2016. În acest document vei putea citi răspunsurile pentru toate cerințele subiectul al II-lea din cadrul modelelor de subiecte 2016, la disciplina Istorie. Descarcă și citește rezolvarea noastră și vei fi gata de a da Bacul.

Cuprins

1. Numiți instituția care ratifică tratatele de alianță, precizată în sursa dată.
2. Precizați secolul la care se referă sursa dată.
3. Menționați regele României și legea fundamentală a statului, la care se referă sursa dată. 

4. Menționați, din sursa dată, două informații referitoare la atribuțiile regelui. 

5. Formulați, pe baza sursei date, un punct de vedere referitor la puterea judecătorească, susținându-l cu două informații selectate din sursă.
6. Argumentați, printr-un fapt istoric relevant, afirmația conform căreia practicile politice totalitare sunt o caracteristică a vieții politice din România postbelică. (Se punctează prezentarea unui fapt istoric relevant și utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea și concluzia.)

Modele de subiecte 2016 Istorie, Subiectul II

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.