Model Eseu Argumentativ

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
 • Filologie 12
 • Limba și literatura română
 • 10
 • 2
 • 728
 • PDF

Model Eseu Argumentativ

Ai nelămuriri în ceea ce privește realizarea unui eseu argumentativ sau nu ești sigur de cum ar trebui să îl formulezi? Nu te îngrijora, îți venim noi în ajutor cu un exemplu de eseu argumentativ ca să te poți inspira.

Exemplul nostru te va ajuta să scrii un eseu argumentativ bun, dacă respecți pașii necesari. Pentru ca un eseu să fie considerat bun, trebuie să aibă o structură, iar argumentele să fie prezentate corect. Structura unui eseu argumentativ este compusă dintr-o ipoteză, o argumentare și o încheiere. Toate acestea trebuie să conțină formulele specifice de exprimare și să fie prezentate într-un mod coerent.

În exemplul oferit de noi poți vedea cum trebuie formulat corect fiecare argument și cum trebuie prezentat un exemplu concret pentru a susține argumentele în cauză. Este important de reținut că acesta este doar un exemplu, iar argumentele sunt, de asemenea, oferite pentru a te orienta și nu pentru a le lua ca atare.

Fragment din text

Ipoteza
Speranţa – o lumină a sufletului
Sunt sentimente care ne însoțesc întreaga viață, cu care parcă ne naștem și care ne guvernează trăirea interioară mereu. Credința, dragostea, mila, bunătatea aproape că nu se învață. Sunt sentimente pe care le descoperim în noi încă de mici, pe care le exprimăm fără să le conştientizăm prea mult, doar pentru că ele ne caracterizează ca ființe umane pe tot parcursul vieții.
Consider că un astfel de sentiment pe care îl exprimăm mereu este și speranța. Aproape că nu putem trece prin viață fără să simţim acest sentiment în momentele delicate. Sperăm atunci când ne e greu, sperăm atunci când alte senzaţii parcă ne părăsesc, sperăm atunci când ne dorim să fie aşa cum vrem.

Argumentarea
În primul rând, speranța ne oferă încrederea în bine. Chiar și atunci când nu știm exact ce se întâmplă, cum se vor... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Model Eseu Argumentativ

[1]
Review-urile utilizatorilor
 • 27.01.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  foarte bun text, ma inspirat si acum pot face si eu un text argumentativ