Interdisciplinaritatea | Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.

Interdisciplinaritatea | Referat

Acesta este un referat despre interdisciplinarea. Citind ”Interdisciplinaritatea | Referat" vei afla mai multe despre intersectarea metodologiei diferitelor arii curriculare și modul în care aceasta contribuie la cetrarea procesului de instruire pe elev. Materialul susține modernizarea metotologiei și e tendițelor de înnoire a structurii sistemului învățământului.

Comentariul editorului Liceunet

Momentan, acest material nu a fost verificat de către un profesor, dar poate fi folosit ca suport de studiu sau sursă de inspirație de către elevi.

Fragment din text

Interdisciplinaritatea

Societatea zilelor noastre este expusă unor transformări rapide în toate domeniile. Ne aflăm în secolul vitezei, în care domeniul tehnologic este cel mai predispus marilor schimbări. Astfel, tehnologia pare că ia locul tuturor celorlalte ramuri sau domenii care reprezentau un mijloc de documentare sau un mijloc de recreere. Tehnologia este cea care încearcă să ne ia locul nouă, oamenilor. Și atunci ce pretenție am putea avea noi ca viitorii elevi să fie atrași de informațiile pe care le aducem în fața lor? Ce putere mai avem pentru a le stârni curiozitatea? Cum să procedăm pentru a alunga banala monotonie ce apare tot mai frecvent în grupele de grădiniță?

Manualele de pedagogie și metodică descriu procesul de învățământ ca o activitate ce trebuie să aibă un caracter riguros și șă respecte o structură precisă, aproape identică pentru fiecare disciplină. Astfel, lecția propriu-zisă constă în prezentarea oprtimă a unui conținut din domeniul unei singure materii, fără asocieri la alte domenii. Din cauza repetării acelorași metode și a aceluiași scenariu al lecției, ora nu mai presupune dorința de cunoaștere, ci mai degrabă devine o activitate anostă care nu mai este privită cu interes. Din această cauză, în ultimii ani au apărut diverse metode si procedee moderne menite să-i intereseze pe elevi și să facă din ora de la clasă o activitate mai captivantă, care să fie înțeleasă mai ușor... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Interdisciplinaritatea | Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.