Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Ralph

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro

Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Ralph

Trebuie să realizezi caracterizarea unuia dintre personajele semnificative ale romanului alegoric „Împăratul muștelor”, scris de William Golding, însă nu știi care sunt informațiile pe care trebuie să le incluzi? Cu ajutorul materialului „Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Ralph” vei descoperi trăsăturile de caracter ale lui Ralph, considerat protagonistul romanului, dar vei afla și cum acesta reușește să atragă de partea sa o parte dintre copiii de pe insulă, dar și cum reușește să se salveze.

Accesează „Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Ralph” și vei învăța cum trebuie să organizezi informațiile pentru a avea un eseu de nota 10. De asemenea, îți vei reaminti secvențe importante din romanul scris de Golding.

Fragment din text

„Împăratul muștelor” este un roman alegoric, publicat în 1954 și aparține scriitorului britanic William Golding. Deși nu s-a bucurat de un succes răsunător imediat după publicare, a avut parte de popularitatea binemeritată câțiva ani mai târziu, precum și de trei ecranizări (1963, 1976 și 1990). Astăzi este considerat unul dintre romanele de căpătâi ale literaturii britanice și universale.

Romanul conține personaje foarte bine individualizate, care devin imagini ale unor veritabile tipologii umane. Prin intermediul conturării portretelor acestora, mesajul direct și crud al autorului cu privire la natura umană este transmis cu ușurință și claritate.

În opera de față, acțiunea se centrează în jurul unui grup de copii de vârste diferite, care se trezesc pe o insulă izolată și pustie în timpul unui război nuclear, în urma unui accident de avion. Pilotul moare în urma impactului, însă mulți dintre copiii pasageri supraviețuiesc, trezindu-se brusc liberi pe insula nelocuită, lipsiți de supravegherea adulților. Personajele ale căror personalități sunt cel mai bine conturate pe parcursul romanului sunt Ralph, Piggy și Jack Merridew.

Ralph este protagonistul romanului, deși nu eclipsează celelalte personaje din această cauză. Personaj individual, masculin, pozitiv, Ralph reprezintă, de multe ori alături de Piggy, vocea rațiunii într-un context dominat de anarhie și barbarism. Caracterizarea lui este făcută deopotrivă în mod direct (de către autor și de către alte personaje), cât și indirect, prin intermediul faptelor, al vorbelor sale, și prin relația cu alte personaje... citește mai mult

Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Ralph

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.