Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Jack

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe ale naturii 9
  • Limba și literatura română
  • 10
  • 3
  • 949
  • PDF

Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Jack

Ai primit la școală tema de a scrie un eseu în care să realizezi caracterizarea unuia dintre personajele semnificative ale romanului alegoric „Împăratul muștelor”? În acest caz, materialul „Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Jack” este ajutorul de care ai nevoie pentru a învăța cum să structurezi informațiile, dar și pentru a-ți aminti unele detalii pe care probabil le-ai uitat.

Citind acest eseu îți vei aminti care sunt trăsăturile de caracter ale lui Jack și cum reușește acesta să devină liderul unuia dintre grupurile formate, dar și ce consecințe nefaste au acțiunile lui.

Accesează „Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Jack” și vei găsi o sursă de inspirație pentru propriul tău eseu.

Fragment din text

Romanul „Împăratul muștelor” a fost publicat pentru prima dată în anul 1954, în Marea Britanie, și aparține scriitorului William Golding, distins cu Premiul Nobel pentru literatură în anul 1983. Fiind un demers peste măsură de curajos la vremea respectivă, a fost refuzat de numeroase edituri britanice înainte de a fi, în sfârșit, aprobat pentru publicare.

Ceea ce deosebește acest roman de alte lucrări din perioada respectivă este viziunea crudă, fără perdea, asupra naturii umane. Datorită experienței de război a lui William Golding, cartea redefinește conceptul de „umanitate”, care este, de obicei, îmbrăcat în semnificații pozitive. Astfel, în „Împăratul muștelor”, specia umană apare ca fiind violentă, crudă, barbară și lipsită de scrupule.

În opera de față, acțiunea se centrează în jurul unui grup de copii de vârste diferite, care se trezesc pe o insulă izolată și pustie în timpul unui război nuclear, în urma unui accident de avion. Pilotul moare în urma impactului, însă mulți dintre copiii pasageri supraviețuiesc, trezindu-se brusc liberi pe insula nelocuită, lipsiți de supravegherea adulților. Personajele ale căror personalități sunt cel mai bine conturate pe parcursul romanului sunt Ralph, Piggy și Jack Merridew.

Jack Merridew reprezintă tipologia personajului negativ, a cărui răutate influențează natura multora dintre copiii ce formează comunitatea de pe insulă... citește mai mult

Împăratul muștelor - Caracterizarea lui Jack

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.