Schemă despre ideologiile totalitare în secolul al XX-lea

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro.
  • Filologie 12
  • Istorie - 2 ore
  • 8.5
  • 3
  • 614
  • PDF

Schemă despre ideologiile totalitare în secolul al XX-lea

Un elev a întocmit această schemă despre ”Ideologii totalitare în secolul al XX-lea”. Lucrarea de față nu respectă structura unui eseu, însă folosește limbajul istoric și poate fi folosită ca suport pentru consolidarea cunoștințelor cu privire la ideologia fascistă, nazistă și comunistă.
Schema este foarte utilă pentru elevii de liceu care caută inspirație pentru propriul lor referat, dar și pentru elevii care sunt în pragul examenului de Bacalaureat și doresc să cunoască mai multe detalii și informații cu privire la ideologiile totalitare în secolul al XX-lea.

Fragment din text

Ideologia fascistă

Este o ideologie politică bazată pe ultranaționalism. Fascismul a fost fondat de un grup de naționaliști în frunte cu Benito Mussolini, în timpul Primului Război Mondial. Benito Mussolini ar fi vrut să redea Italiei gloria Romei Antice și strălucirea Renașterii Italiene.
Fasciștii văd violența și războiul ca acțiuni necesare regenenerării și revitalizării societății. Sunt preocupați să insufle italienilor dorința de a domina lumea și spiritul de camaderie naționala. Cuvintele de ordine ale regimului sunt: disciplina, ierarhia, revigorarea spiritului și a voinței.

Fascismul este anticomunist, antidemocratic, antiparlamentar. Mussolini a menținut vechile instituții democratice, dar le-a lipsit de autoritate. Monarhia avea un rol pur decorativ, iar Senatul era deposedat de putere. Din 1928, Camera Deputaților a fost subordonată Partidului Fascist.

Pârghiile puterii în stat erau concentrate în mâna lui... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Schemă despre ideologiile totalitare în secolul al XX-lea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.