Identitatea, uniformizarea și diversitatea lumii contemporane

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 11
  • Geografie
  • 10
  • 2
  • 530
  • PDF

Referat: Identitatea, uniformizarea și diversitatea lumii contemporane

Referatul despre identitatea, uniformizarea și diversitatea lumii contemporane îți prezintă răspunsul la întrebările legate de diferențele culturale, globalizarea și toate elementele care ne diferențiază.

Accesând acest referat vei înțelege importanța integrării și adaptarea oamenilor la lumea contemporană ținând în același timp la păstrarea tradiților și a elementelor culturale.

Citește acum materialul realizat de profesorii noștri ”Identitatea, uniformizarea și diversitatea lumii contemporane”.

Fragment din text

Identitatea reprezintă totalitatea valorilor morale și a fenomenelor culturale (sociale, religioase, științifice etc.) cu care se identifică un individ. La o scară mai mare, ideea identității poate fi extinsă asupra unui popor, respectiv asupra populației lumii ca un întreg. Astfel, identitatea poate fi considerată ca fiind o „carte de vizită” a unei populații, fiind compusă din realizările materiale și spirituale ale acesteia. Toate aceste realizări se transmit generațiilor viitoare prin educație.

Dezvoltarea și perpetuarea identității umane este un proces complex desfășurat în timp și spațiu. Datorită condițiilor de mediu dar și a istoriei diferite, s-au creat identități regionale, zonale, naționale și locale... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Identitatea, uniformizarea și diversitatea lumii contemporane

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.