Hidrosfera și societatea omenească | Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 9
  • Geografie
  • 10
  • 4
  • 1062
  • PDF

Hidrosfera și societatea omenească | Referat

Hidrosfera și societatea omenească este un referat în care îți vom prezenta toate informațile de care ai nevoie despre apă, poate cea mai esențială resursă. Aici vei afla mai mult despre tipurile care le cunoaștem (apa mărilor și cea a oceanelor și apa dulce), componența și modul în care apa susține viața și contribuie industrie. De asemenea îți vom explica ce înseamnă degradarea biosferei și care sunt principalele efecte ale degradării biosferei.
Citește referatul nostru despre hidrosferă și societatea omenească pentru o mai bună pregătire a lecției din clasa a 9-a.

Fragment din text

Apa, alături de aer, este indispensabilă vieții, fiind o resursă mai importantă decât petrolul sau orezul. Pentru societatea omenească, apa reprezintă resursa principală de care depind toate domeniile activității umane.

Apa mărilor și oceanelor reprezintă motorul vieții, aceasta făcând să apară primele forme de viață. Apa este componenta de bază a materiei vii, constituind circa 93% din greutatea sângelui la mamifere, 80% din masa musculară la mamifere, iar la om circa 65%. Organismul speciilor inferioare (meduze, spongieri) este alcătuit din apă într-o proporție de aproape 90%.

Apa dulce este importantă pentru metabolismul uman, fiind utilizată direct (pentru băut) și indirect (la pregătirea hranei, apa menajeră sau apele industriale). Aceasta este concentrată într-o proporție de circa 75% în ghețari (aflați în regiuni greu accesibile și mai puțin afectate de poluare), dar și în fluvii și lacuri. Repartiția geografică a fluviilor și lacurilor este diferențiată, existând regiuni cu întindere mare dar populație puțină și care au multe resurse (Siberia, Canada de Nord, Amazonia) și regiuni cu populație numeroasă și puține resurse (Valea Gangelui).

Apa, așezările umane și economia... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Hidrosfera și societatea omenească | Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.