Hidrografia Europei și a României

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 13
  • 2689
  • PDF

Referat: Hidrografia Europei și a României

Acest material îți oferă informații interesante și utile cu privire la hidrografia Europei și la hidrografia României. Profesorii noștri de geografie au pregătit referatul cu foarte mare atenție și s-au asigurat că vei avea acces la hărți relevante, care te vor ajuta să înțelegi mai bine această lecție importantă.

Accesând referatul despre hidrografia Europei și a României, vei afla mai multe despre mările și oceanele mărginașe ale Europei, principalele fluvii, râuri și lacuri de pe continentul nostru, dar și din România, și ghețarii de calotă și montani. Pe lângă toate acestea, vei găsi informații detaliate despre Marea Neagră, Dunăre și Delta Dunării.

Citește acum referatul „Hidrografia Europei și a României” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie! Acest material îți va fi foarte util, fie că urmează un test la geografie din hidrografia Europei sau hidrografia României, fie că te pregătești pentru examenul de Bacalaureat unde cu siguranță vei avea întrebări de legate de hidrografia României.

Fragment din text

Hidrografia Europei și a României

Hidrografia Europei

Relieful și clima sunt factori determinanți în repartiția apelor stătătoare și curgătoare în Europa. Astfel, datorită reliefului variat, cu altitudini moderate, dar și a climatului variat, reprezentat atât de uscăciune, cât și de umiditate, continentul are o rețea hudrografică bogată și diversificată, reprezentată de un număr mare de lacuri și râuri, care sunt colectate de mările și oceanele mărginașe.

Oceanele și mările

Bazinele oceanice și marine sunt limitrofe continentului, formând, deci, hidrografia apelor exterioare.
Marea Mânecii, Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Albă, Marea Barents, în nord (cu influența unui climat rece, cu ierni geroase);... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Hidrografia Europei și a României

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.