Habitatul uman: definire și componente

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 10
  • Geografie
  • 10
  • 3
  • 685
  • PDF

Referat: Habitatul uman: definire și componente

Înțelegerea componenței și definirii habitatului uman te va ajuta să percepi mai bine modul în care ne este organizată viața. Citind acest referat vei afla mai multe despre definirea habitatului uman, care sunt principalele componente ale habitatului, cum se diferențiază habitatul urban de cel rural și nu în ultimul rând impactul globalizării și al diversității asupra habitatului.

Citește referatul despre Habitatul uman și vei fi mai aproape de obținerea notelor dorite la lecția de geografie pe care o ai în clasa a X-a.

Fragment din text

Habitatul uman reprezintă un anumit teritoriu în care trăiește și își desfășoară activitatea o anumită comunitate. În funcție de spațiul în care această comunitate își desfășoară activitatea, habitatul se împarte în două categorii: habitat rural și habitat urban.
Habitatul uman este format din grupări de locuințe și oameni care își desfășoară activitatea pe un anumit teritoriu. Habitatul uman reprezintă totalitatea comunităților omenești (sate și orașe), indiferent de poziție, mărime și funcțiile pe care le îndeplinesc.
Habitatul uman mai poartă numele de oicumenă, adică, acel spațiu geografic, care este intens... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Habitatul uman: definire și componente

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.