Formarea și evoluția Uniunii Europene - Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Filologie 12
  • Geografie - 1 oră
  • 10
  • 2
  • 405
  • PDF

Formarea și evoluția Uniunii Europene - Referat

În acest material, poți găsi informații despre modul în care a fost creată Uniunea Europeană și despre evoluția și extinderea ei de-a lungul timpului. Vei înțelege mai bine ce rol a avut Comunitatea Economică Europeană (CEE) și care au fost statele membre fondatoare. În plus, prin intermediul acestui referat, o să poți să înțelegi mai bine contextul formării sale și o să găsești o listă completă cu statele membre și momentul în care acestea s-au alăturat Uniunii Europene.
Consultă ”Formarea și evoluția Uniunii Europene - Referat”, și te vei putea pregăti mai ușor nu numai pentru ora de geografie, ci și pentru Subiectul III la examenul de Bacalaureat!

Fragment din text

Începând cu anul 1950 multe țări europene au început să se unească, din punct de vedere politic și economic, în cadrul Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului (CECO), propunându-și să asigure o pace durabilă și să controleze cele mai importante resurse ale momentului. Așadar, în urma Tratatului de la Roma din 1957, a fost creată Comunitatea Economică Europeană (CEE), cunoscută și sub denumirea de ,,Piață comună”, care a consolidat puternic relațiile politice și economice între cele șase state fondatoare.

Astfel, Uniunea Europeană a luat naștere din Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO) și din Comunitatea Economică Europeană (CEE), formată din șase state fondatoare în anul 1958, respectiv Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Țările de Jos (Olanda). Aceste țări s-au unit și au creat Comunitatea Economică Europeană (CEE), având ca scop principal sfârșitul războaielor sângeroase, care au devastat continentul european, și controlul resurselor necesare războaielor... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Formarea și evoluția Uniunii Europene - Referat

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 13.05.2020
    Foarte bun!