Ferdinand I al României | Referat

Referatul a fost validat de către editorii de la Liceunet.ro. Materialele Premium sunt produse de profesori pentru Liceunet.ro
  • Științe sociale 12
  • Istorie - 3 ore
  • 10
  • 3
  • 989
  • PDF

Ferdinand I al României | Referat

Acesta este referatul despre Ferdinand I al României. Aici vei găsi cele mai importante informații despre viața și evenimentele care au marcat domnia lui Ferdinand.
Numele lui Ferdinand I este legat de unul din cele mai importante evenimente ale României și anume Marea Unire din 1918 și încoronarea acestuia ca rege al României Mari în 1922.
Citește referatul pentru o mai bună cunoaștere a istoriei și o pregătire exemplară pentru orele de istorie.

Fragment din text

Regele Ferdinand, pe numele său întreg, Ferdinand Victor Albert Mainrad, prinț de Hohenzollern-Sigmaringen, s-a născut la date de 24 august 1865 la Sigmaringen (Prusia) și a murit la data de 20 iulie 1927 la Sinaia, la vârsta de 61 de ani. După terminarea studiilor gimnaziale și liceale, în 1885 la Dusseldorf, se înscrie la școala militară din Kassel, pe care o absolvă cu gradul de sublocotenent. Până la stabilirea oficială și definitivă în România, în anul 1889, studiază pentru o scurtă perioadă la Universitatea din Lipsca și la Școala Superioară de Științe Politice și Economice din Tübingen.

21 noiembrie 1880 este ziua în care se încheie „Pactul de Familie” în casa de Hohenzollern – Sigmaringen, unde principele Karl Anton de Hohenzollern-Sigmaringen dimpreună cu fiii săi, Carol (regele României), prințul Leopold și prințul Frederic, recunoșteau dipozițiile constituționale relative la succesiunea tronului României. Astfel, Prințul Leopold le ceda fiilor săi, Wilhelm, Ferdinand și Carol, drepturile sale de succesiune cei trei din urmă devenind „moștenitori prezumtivi” ai regelui Carol I.

Principele Ferdinand este încorporat sublocotenent în armata Româna, în Regimentul 3 Linie infanterie. Astfel, fiind ofițer al armatei Române timp de 38 de ani, ajunge să primească titlul de Mareșal.
În 1888 devine oficial Principe de Coroană al României. Se... Cumpărați accesul pentru a citi mai mult

Ferdinand I al României | Referat

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.